torstai 22. maaliskuuta 2012

Keväisen hajamielen hejastuksiaKuva: Elämänkulkija
Osallistun pitkästä aikaa valokuvatorstain haasteeseen. en  inspiraationa on  Kafkan kirjoitus. Kevät tosiaan tulee nopeasti. Aamulla joutsenaura lensi tästä ylitse. Kadulla kulkiessa otettu valokuva ei ole tältä keväältä, mutta täynnä kevätpäivän hejastuksia. Kadulla kulkija katsoo takaisin Kafkan hajamielisen silmäilijän ikkunaan, vaikka heijastus kätkeekin tämän näkyvistä.


Hajamielistä ulos silmäilyä
 

Mitä me teemme näin kevätpäivinä, jotka nyt tulevat nopeasti? Tänään aamulla taivas oli harmaa, mutta jos nyt menee ikkunan ääreen, yllättyy ja nojaa poskeaan ikkunan hakaa vasten.
 
Alhaalla näkee tosin jo laskevan auringon valon lapsenomaisen tytön kasvoilla, kun tämä kävelee siinä ja katsoo taakseen, ja samanaikaisesti näkee niiden päällä hänen takanaan nopeammin tulevan miehen varjon.
Sitten on mies jo kulkenut ohi ja lapsen kasvot ovat aivan valoisat.

 
-Franz Kafka: Novelleja, Otava-Delfiinikirjat, 1972

5 kommenttia:

 1. Hauska ristiriita - ikkuna on selvästi arvokas, se on vanha ja jähmeä ja painava - vaan heijastukset sen lasissa ovat ihanasti keväisen vallattomat.

  VastaaPoista
 2. Kirkas päivänvalo estää näkemastä asuntoon sisälle. Kuka siellä silmäilee? Mitä on mielessä? Todella kaunis ikkunakuva!

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle pieni yllätys. :)

  http://kyhhays.blogspot.com/2012/05/tuoksu.html

  VastaaPoista