perjantai 26. elokuuta 2011

Kesähorroksesta kulttuurin pariin: Kirjabongarin unelmapäivä ja mattolenkki

Kesän aikana on tullut bongattua kulttuuria jos jonkinlaista, ja nyt syksyn korvilla tullut aika havahtua blogihorroksesta pohtimaan mitä viime aikoina on oikeastaan tullut nähtyä.

Mattolenkillä Kakolan kulmilla


Elokuun alussa tuli kulttuurikuntoiltua, kun bongasin Erään Turku 2011 -ohjelmahankkeen osan, Paraatimaton joutomaalle. Iloisen värinen 420,81 metrin mittainen räsymatto houkutteli kulkijoita rohkaisemaan mielensä ja tutustumaan jo lakkautetun Kakolan vankilan tienoihin. Kiemurteleva matto sai seikkailijan esille täysikasvuisessakin. Oli pakko selvittää mihin matto johtaa!
Kirja-addiktin paratiisi


Eräänä elokuisena aamuna Turun liepeillä liikennevaloissa viereeni ajoi iso kirjastoauto. Kääntyessäni katsomaan tarkemmin luulin uneksivani. Kyseessä oli näet PORVOON kirjastoauto. Myöhemmin jokirannassa huomasin vielä eksoottisempiakin vieraita, kirjastoautoja aina Virosta ja Saksasta asti! Rantakadulla oli näyttävä kavalkadi iloisenvärisiä kirjoja pursuavia busseja ja kuorma-autoja. Kyseessä oli, kuten myöhemmin selvitin, kansainvälinen kirjastoautofestivaali. Oli kiehtovaa tutustua kirjabiileihin, joiden koristelussa eri maiden kunnat olivat pistäneet parastaan.


Eräs kissabussi vei erityisen tehokkaasti sydämeni...


...mutta ei Turun ajattelijakaan sen huonommaksi jäänyt...


...tästä sympaattisesta velhosta puhumattakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti