maanantai 6. kesäkuuta 2011

Lasten taidetta kuurupiilosillaTurun linnan ohi kulkiessani huomasin kiviaidalla pieniä hahmoja keskusteluun uppoutuneena. Kullanväriset olennot hehkuivat auringossa niin salaperäisinä, että piti oikein selvittää mistä oli kyse.

Hetken tietoja ongittuani, sain selville, että kyseiset hahmot ovat osa Turku 2011 -ohjelman Kulttuurikuntoilun keskuspuisto -hankkeeseen kuuluvaa Piiloleikki -nimistä teoskokonaisuutta.

Kokonaisuuteen kuuluu Turku 2011 -sivuston mukaan 7–10 -vuotiaiden lasten yhdessä taiteilija Oona Tikkaojan kanssa tekemiä pieniä omakuvapatsaita, joita on piiloteltu eri puolille kaupunkia Martinsillan ja Turun linnan puiston väliselle alueelle. Piilopaikat ovat lasten itsensä valitsemia. Mukava idea, joka paitsi piristää kaupunkikuvaa niin myös herättää sisäisen etsivän aikuisessakin. Täytyy alkaa katsoa tarkemmin ympärilleen. Etsintävinkkejäkin kuulemma löytyy netistä ja kartalta. Liikuntaa, estetiikkaa ja löytämisen riemua -mitä muuta voi kauniin kesäpäivän kävelyretkeltä vielä vaatia. Vielä kun saisi jostain jäätelön...Lähteet ja lisätietoja:
Turun sanomat 3.1. 2011. Jukka Saarinen: Rakkautta ja piiloleikkiä Turussa.
Turku 2011-lehti: Piiloleikki liikuttaa Aurajoen länsirannalla.
Wäinö Aaltosen museo: Piiloleikki -taiteen katsojasta etsijäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti