keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Elokuvissa noin 5999 kulttuurikaverin kanssa

Kullttuuripääkaupunkivuoden avajaisia odotellessa olin eilen Turku 2011-säätiön järjestämässä Vares - Pahan suudelma -elokuvan maailmanensi-illassa. Ensi-ilta järjestettiin Turkuhallissa, eli nykyisellä HK Areenalla. Ilmassa oli vanhan ajan ensi-iltatunnelmaa kun pihalle pystytettyjen valonheittimien keilat halkoivat pimeää talvi-iltaa näkyen kauas itse tapahtumapaikalta.

Tapahtumaan jaettiin yhteensä 6000 lippua ja kyllä katsomo olikin täynnä. Ennen elokuvan alkua elokuvan pääkaarti sekä itse kirjailija astuivat haastateltaviksi screenin alapuolella olevalle lavalle. Harvinainen elämys tosiaan, sillä ensi-illoissa ei tämän kulkijan ole tullut käytyä.

On pakko myöntää, etten ollut nähnyt aiemmin yhtään ainutta Vares-elokuvaa, saati sitten lukenut hahmon luoneen Reijo Mäen kirjoja. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt elokuvan laadusta. Lisäksi Turkuun sijoittuvasta filmistä oli hauska bongailla tuttuja paikkoja. Etenkin tuomiokirkko oli upea näky CSI:mäisestä nopeatempoisesta lintuperspektiivistä käsin. Muutenkin elokuvissa kaikki näyttää jotenkin hohdokkaalta tai ainakin arjesta poikkeavalta. Varjot ovat syvempiä, värit täyteläisempiä. Se on kai sitä glamouria.


Juoneltaan elokuva oli mielestäni kansainvälistä peruskrimiä. Lauantai-iltojen saksalaisdekkarin ystävänä pidin murhamysteerin kehittymisestä Kahden keikan (Ein Fall für Zwei) malliin. Mutta kumpi voittaisi keskinäisessä mittelössä -Vares vai Matula?Lisätietoja:

Vares Turku 2011-sivuilla

Vares Finnkinon sivuillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti