torstai 1. huhtikuuta 2010

Valopöytäpulmia

Kuvan valopöytä ei liity tapaukseen.

Olen jo pitkään himoinnut valopöytää piirtämisen apuvälineeksi. Tähän mennessä apunani on toiminut lasinen kukkapöytä, jonka alle olen ujuttanut pöytälampun. Tekniikka on kuitenkin ollut hankala, varsinkin kun piirrossessiota varten on täytynyt aina keksiä kukille väliaikainen sijoituspaikka.

Aloitin valopöytäoperaationi kyselemällä erinäisistä toimistotarvikeliikkeistä, mutta tulokset olivat yllättäviä. En ollut lainkaan varautunut siihen, etteivät niin tulostimia kuin valokuvausvälineitäkin myyvät tahot edes tajunneet mitä etsin. En tiennyt valopöydän onlevan enemmistölle tuntematonta erikoissanastoa.

Googlen kautta löysin valopöytiä,tai niiden kaltaisia laitteita myyviä verkkokauppoja. Monissa verkkokaupoissa vaihtoehdot kuitenkin olivat joko epäkäytännöllisiä tai liian hintavia. Sinellin muovista taivutettu valopöytä oli tarkoituksiini liian pieni (23 x 15 cm), vaikkakin 19 euron hintaisena edullinen. Chicagolaisessa ArtSupply.comissa valopöydät taas olivat ammattilaistasoa, mutta hintakin oli sen mukainen. Jalallinen versio maksoi halvimmillaankin 795 dollaria!

Eräs ystäväni suositteli lopulta LightboxUK.net-verkkokauppaa, josta oli itse tilannut valopöydän. Kaupassa hinta-laatusuhde oli kohdallaan, joten A4-kokoinen valolaatikko odottaa nyt matkaa Suomeen. Postikulujen kanssa hinnaksi tuli 72,48 puntaa, eli noin 82 euroa. Ei huono kauppa. Seuraavaksi vain pakettia odottelemaan.

Mielestäni oli yllättävää, ettei Suomesta tahdo löytää helposti ,eikä edullisesti kunnon valopöytiä. Tästä vajeesta kertoo sekin, että useilta verkkosivuilta löytyi kyllä valopöydän tai -laatikon teko-ohjeet, muttei ostopaikkasuosituksia. Viitseliäälle tee-se-itse-ihmiselle löytyvät hyvät valopöydän nikkarointiohjeet ainakin täältä.


Mikäli joku tietää, missä Suomessa on valopöytiä tai valolaatikoita myynnissä, niin otan mielelläni kommentteja vastaan.

2 kommenttia:

  1. Nyt kiinnostaa, onnistuko kauppa ja olitko tyytyväinen? Etsin valopöytää paljon piirtävälle lapselleni.

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Ihan ei kauppa onnistunut, sillä puolet valopöydästä pimeni ensimmäisellä käyttökerralla. Nyt olen lähettämässä valopöytää korjattavaksi takaisin sinne, mistä se on kotoisin. Toivottavasti toimii sen jälkeen! Ystäväni samasta paikasta hankkima valopöytä kyllä on toiminut moitteettomasti.

    VastaaPoista