maanantai 14. joulukuuta 2009

Taiteen pelikenttä

Näin joulun lähestyessä pieni vinkki niille, jotka kamppailevat sen tosiasian kanssa, mitä ostaa lahjaksi Suomen lukuisille taiteentutkijoille.

Taiteen kenttä on varsinainen pelilauta jo itsessäänkin, ainakin Pierre Bourdieun teorioita soveltaen, mutta näin konkreettista peliä se on kaiketi harvoin ollut. Lautapelit.fi:n julkaisema Modern Art on peli, jossa jokainen toimii galleristina sekä myy ja ostaa kuvataidetta edustaen pohjoismaisia huutokauppahuoneita.

Alkuperäisessä, saksalaisen Reiner Knizian vuonna 1992 kehittämässä pelissä taiteilijat maalauksineen olivat kuvitteellisia, mutta suomalaisessa versiossa on näytillä aitoa kotimaista nykytaidetta. Kotimainen laitos pelistä on julkaistu yhteistyössä Helsingin Taiteilijaseura ry:n kanssa ja kuvataideteoksia esittävien pelikorttien kuvittajina ovatkin seuran jäsentaiteilijat Jari Järnström, Hannu A. Leimu, Bruno Maximus, Aimo Taleva sekä Sari Tenni.

Peli on voittanut vuonna 2008 Vuoden peli-palkinnon aikuistenpelien sarjassa. Olisi kiinnostava päästä kokeilemaan kyseistä peliä. Lahjatoivelistalle siis, jollei jouluksi niin ehkä vaikka syntymäpäiväksi.

Lähteet ja lisätietoja:
Lautapelit.fi-Modern Art
Helsingin taiteilijaseura ry
Lautapeliopas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti