maanantai 21. joulukuuta 2009

Joulukorttien tunnelmaa

Tein tänä vuonna osan lähettämistäni joulukorteista itse.

Nyt tämä blogi rauhoittuu joulun ajaksi ja jatkuu uuden vuoden antimin tammikuussa.

Tein tänä vuonna osan lähettämistäni joulukorteista itse. Sinooperista löytämäni joulunuottikartongin lauluna oli Jouluyö, juhlayö, joten tein kortin kuvituksesta klassisen ja yksinkertaisen juhlavan. Skannasin piirrokseni koneelle ja tulostin sitä sitten tarvittavan määrän. Käsityötä eräänlaisena sarjatuotantona siis.

Olen perinteisten joulukorttien kannattaja. Sähköiset kortit eivät korvaa sitä ilontunnetta, kun postilaatikkoon on ilmestynyt pino kortteja tai kun luukusta kolahtaa yllätystervehdys. Sähköisistä korteista ei myöskään välttämättä jää mitään jäljelle. Tulevat sukupolvet eivät voi ihailla isovanhempien saamia joulukortteja, sillä monet e-korttipalvelut säilyttävät saadun kortin noin kolmisen kuukautta. Lisäksi standardifonteilla kirjoitetuista e-korteista puuttuu oman käsialan persoonallisuus. Itsetehty ja allekirjoitettu kortti kertoo ainakin itselleni, että joku välittää minusta niin, että on valmis uhraamaan aikaansa kortin tekemiseen.

Tietysti e-kortti on parempi kuin ei joulutervehdystä lainkaan. Esimerkiksi Kansalliskirjaston sivuilla on kauniita Pelasta kirja -hankkeeseen liittyviä kortteja, jotka antavat samalla tietoa kulttuuriperinnön säilyttämisestä ja sen tukemistesta.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille!

1 kommentti: